ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κοντά σε μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που πρωτοπορούν με την καινοτόμο σκέψη τους και την επινοητικότητα τους στη ρομποτική, βρέθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκεπτόμενος τον Πανελλήνιο Τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδες μαθητών κέρδισαν τις εντυπώσεις δημιουργώντας πληθώρα ρομποτικών projects.

Από μια υποβρύχια κάψουλα μεταφοράς cargo και ένα μη επανδρωμένο σκάφος για τη μεταφορά φαρμάκων σε μικρά απομονωμένα νησιά έως έξυπνα ρομπότ, που μεταφέρουν φαγητό και κλινοσκεπάσματα στους διαδρόμους νοσοκομείων ή ακόμη και αυτόματους “πωλητές” δεμάτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εντυπωσιάστηκε από το κέφι και την εφευρετικότητα των παιδιών καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες, οι οποίες διεκδικούν παγκόσμια διάκριση μεταξύ των είκοσι καλύτερων του κόσμου στον καλοκαιρινό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ