Η Βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνεύλευσης και συγκεκριμένα της εκλογικής περιφέρειας του Sarthe, κ. Μαριέττα Καραμανλή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και συνομίλησε με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Η βουλευτής κ. Μαριέττα Καραμανλή στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, η Βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνεύλευσης και συγκεκριμένα της εκλογικής περιφέρειας του Sarthe, κ. Μαριέττα Καραμανλή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και συνομίλησε με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ζωή και το έργο της κ. Καραμανλή, να μάθουν περισσότερα για τις δομές της Γαλλικής Βουλής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συζητήσουν επίκαιρα θέματα και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους για ζητήματα που τους απασχολούν. Οι ομάδες ρητορικής και δημοσιογραφίας του Κολεγίου συζήτησαν με τη βουλευτή και μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για θέματα πολιτικής, για την ελληνογαλλική φιλία αλλά και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία του σήμερα. Η κ. Καραμανλή ενθουσιάστηκε με τις ερωτήσεις των μαθητών και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τους στόχους τους και ευχές για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Έπειτα, σε μια στρογγυλή τράπεζα με τη Διοίκηση του Κολεγίου, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου, η κ. Καραμανλή, παρουσία της κ. Βοζίκη Μαρίας, Αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, προτάσεις για ανταλλαγή μαθητών με προγράμματα Erasmus και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ