ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Θεσσαλονίκη, 19.3.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ουκρανία που φοιτούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει να τους καλύψει τα έξοδα σίτισης, διαμονής και καθημερινών αναγκών, εξαιτίας του πολέμου στη χώρα τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε μαζί τους για τα δεινά της πατρίδας τους από αυτόν τον «απρόκλητο πόλεμο» και άκουσε τους φόβους και τις αγωνίες τους για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, που βρίσκονται εκεί.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους φοιτητές, επισημαίνοντας ότι «ο ουκρανικός λαός, ένας λαός στην Ευρώπη, ξαφνικά μετατράπηκε σε πρόσφυγα» και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να χτίσουμε αυτό που χάθηκε».

Τέλος, η κυρία Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην απόφαση του Α.Π.Θ. να καλύψει τα έξοδα των Ουκρανών φοιτητών και να τους βοηθήσει στα πρακτικά προβλήματά τους, για όσο καιρό διαρκεί ο πόλεμος, τόνισε πως επιβεβαιώνει τη βούληση της ελληνικής Πολιτείας «να σταθεί δίπλα τους, στον αγώνα τους για μόρφωση και προκοπή, στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής τους».

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σε ειδικό χώρο πραγματοποιείται από εθελοντές η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η κυρία Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα, και τον συνεχάρη για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και την ευσυνειδησία που επέδειξε, στην προσπάθειά του να συνδράμει τον χειμαζόμενο ελληνισμό της Μαριούπολης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ