Δράσεις με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με στόχο τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών

Γ. Πατούλης: «Όλοι μαζί ενωμένοι δημιουργούμε μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τον περιορισμό κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών»

Με σύνθημα “Η γυναίκα δίνει ζωή! Η βία τη σκοτώνει” ξεκίνησαν σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο Μετρό Συντάγματος και στον Πεζόδρομο της Ερμού. Στόχος της σχετικής καμπάνιας, η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα βίας κατά των γυναικών και η ενθάρρυνσή τους να «Σπάσουν τη Σιωπή τους».

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία δήλωσε: «Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ζήτημα που μας αφορά όλους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται αποδεκτό. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας και να βοηθήσουμε να σπάσει η σιωπή, τόσο εκείνων που την έχουν υποστεί, όσο και εκείνων που γνωρίζουν και δεν το καταγγέλλουν. Θα πρέπει όλοι μαζί, η Πολιτεία, η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, ενωμένοι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες όπου δεν θα υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί τέτοια μορφή βίας. Συχνά αυτή η μορφή βίας κρύβεται πίσω από τον φόβο και δυστυχώς θεριεύει. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι εδώ για να βοηθήσουν όλες εκείνες και όλους εκείνους που αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους. Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτεί δέκα δομές και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας. Μάλιστα οι ωφελούμενες ξεπερνούν τις 5.000. Σημαντική είναι και η συμβολή του τετραψήφιου αριθμού 1110, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία κατά την περίοδο της πανδημίας. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους πολίτες που έχουν απευθυνθεί στο τηλεφωνικό κέντρο έχουν καταγγείλει φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας με θύμα κυρίως την γυναίκα».

Στο πλαίσιο της δράσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό ενώ στο σημείο βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες: Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Υγείας Γ. Κεχρής, Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Π. Λεονάρδου.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ