Νίκος Δένδιας: Προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα Γενικού Προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ  

Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, στη Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα, 15.03.2022)

Κύριοι συνάδελφοι, οι σκηνές που μεταδίδει ο τηλεοπτικός φακός από την Ουκρανία είναι τραγικές.  Τις βλέπουμε όλοι. Μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από την ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και διπλωμάτες Έλληνες.

Θα ήθελα λοιπόν πριν αρχίσει η συζήτηση να σας ενημερώσω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα Γενικού Προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ.  

Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια.  Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου και του Δημήτρη Δόχτση του Γενικού Προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας.

Ευχαριστώ πολύ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ