Καλαφάτης: «Χρέος και προτεραιότητα η δυνατότητα των ομογενών να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους» – Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, με τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, υποδέχθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη για την κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε..

Ο Στ. Καλαφάτης, καλωσορίζοντας τους ομογενείς βουλευτές, αναφέρθηκε στις  επενδυτικές δυνατότητες που έχει δρομολογήσει η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με βαρύτητα στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα στην πράσινη ενέργεια και την ψηφιοποίηση. Έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών στην Αν. Μακεδονία και Θράκη που έχουν σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και ένα δυναμικό μήνυμα.  

«Οι Έλληνες της Διασποράς -και ειδικότερα οι εκπρόσωποί τους στα νομοθετικά όργανα των χωρών που έγιναν δεύτερη Πατρίδα σας- αποδεικνύετε έμπρακτα ότι συμβάλλετε αποτελεσματικά στην προβολή και την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, στη βελτίωση των σχέσεων της χώρας μας με τις χώρες που σας φιλοξενούν, στην  αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στο διεθνές σκηνικό, στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού, της Γλώσσας και της Ιστορίας μας. Οι ομογενείς μας -όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περσινή συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης- συγκροτείτε εκτός των συνόρων μας μια δεύτερη Ελλάδα, που προκόβει,  ξεπερνά εμπόδια και ξεχωρίζει. Γι΄αυτό και μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης αποτέλεσε ο νόμος για τη δυνατότητα των εκτός συνόρων συμπατριωτών μας να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ήταν ένα χρέος αλλά και μια προτεραιότητα εθνική για τη σύσφιξη των δεσμών των ομογενών με το Μητροπολιτικό κέντρο», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, τα οποία αποτελούν και πόρτα προς την Ευρώπη, όπως είπε. Επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη «κοιτάει ψηλά και πάνω» καθώς έχει προς Βορρά μια αγορά περίπου 350 εκατ. πολιτών. 

Τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού προσέφεραν στον κ. Καλαφάτη σειρά νομισμάτων που απεικονίζουν μορφές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κι ένα στυλό για να «υπογράφει καλές συμφωνίες» όπως του επισήμαναν. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών πρόσφερε στα μέλη του Δ.Σ. από έναν τόμο – λεύκωμα με τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. που συνόδευε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης συμμετείχαν: ο Πρόεδρος και Πολιτειακός Γερουσιαστής Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ κ. Leonidas Raptakis, o Ταμίας και Πολιτειακός Γερουσιαστής Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ κ. Stephan Pappas, το μέλος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε. Βουλευτής Τιράνων, Αλβανία κ. Vangelis Doules, το  μέλος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε, Βουλευτής Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κα. Marietta Karamanli, το μέλος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε., Βουλευτής Περιφέρειας Ράιντινγκ Καναδά κα Emmanuella Lambropoulos, το Αναπλ. Μέλος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε. Πολιτειακή Βουλευτής Κονέκτικατ ΗΠΑ κα. Nicole Klarides-Ditria, το Αναπλ. Μέλος Δ.Σ. Πα.Δ.Ε.Ε. Αυστραλία κα. Katerina Theophanous, το μέλος του Κοινοβουλίου της Κένυα, Περιφέρεια Ναϊρόμπι Κένυα κα. Esther Passaris,  το Μέλος Πα.Δ.Ε.Ε., ΗΠΑ κ. Andreas Borgeas, το Μέλος, Πολιτειακός Γερουσιαστής Πενσυλβάνια ΗΠΑ κα. Steve Malagari, και ο π. Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε. και Επίτιμο μέλος, ΗΠΑ κ. Theo Theophanous.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ