Γυναίκες που έχουν διακριθεί στα επαγγέλματά τους σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Γυναίκες που έχουν διακριθεί στα επαγγέλματά τους και κατέχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με μαθητές και μαθήτριες Λυκείων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ανέφεραν τα σημαντικότερα προβλήματα που συνάντησαν στην επαγγελματική τους πορεία και τόνισαν ότι με τη δύναμη και τη θέλησή τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Καλλιόπη Αθανασιάδη, Χειρουργός Θώρακος – Δ/ντρια ΕΣΥ, η Αλεξάνδρα Κατσαντώνη, Πλωτάρχης Πολεμικού Ναυτικού, η Ζωή Κουρνιά, ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η Romanna Lobach, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών από την Ουκρανία που ζει στην Ελλάδα, η Ευτέρπη Μαμπλέκου, πρώτη γυναίκα Αξιωματικός Ψυχίατρος στις Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελένη Παπαδοπούλου, Πλοίαρχος Α’ Εμπορικού Ναυτικού.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη υλοποιήσει το υπουργείο (Ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κύρωση της Οδηγίας 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας) καθώς και γι’ αυτές που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή (Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις κ.α.). Και υπογράμμισε τις κατακτήσεις των γυναικών με αφορμή τις έξι γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και διακρίθηκαν η καθεμία στον τομέα της, παρά τις αντιξοότητες.

Από την πλευρά της η υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα συνεχάρη τις γυναίκες που κατάφεραν να σπάσουν τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις και να ακολουθήσουν την επαγγελματική πορεία που επιθυμούσαν. «Οι γυναίκες που ξεπερνούν τα εμπόδια που βρίσκουν στην προσπάθεια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αποτελούν πρότυπα για όλες τις Ελληνίδες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως τόνισε η υφυπουργός, «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, που αποτελεί φόρο τιμής για τις γυναίκες που αγωνίζονται για την ισότητα των φύλων, μας υπενθυμίζει ότι μία ημέρα δεν αρκεί. Είναι αδήριτη ανάγκη να αγωνιζόμαστε καθημερινά όλοι και όλες, συλλογικά και ατομικά, για την προστασία και την ενίσχυση  των δικαιωμάτων των γυναικών». Και πρόσθεσε ότι «Προωθούμε την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με κλάδους στους οποίους οι άνδρες υπερτερούσαν παραδοσιακά».

«Στόχος είναι να ενισχύσουμε τη γυναικεία εργασία, να μειώσουμε το μισθολογικό χάσμα, να διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την προώθησή τους σε θέσεις ευθύνης και να εξασφαλίσουμε στις γυναίκες ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τις διακρίσεις. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλες και για όλους» κατέληξε η κ. Συρεγγέλα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ