Δήμος Αθηναίων: Τρεις γυναίκες συγγραφείς «υπογράφουν» τις Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου τον Μάρτιο – Πώς να λάβετε μέρος στη δωρεάν δράση που αναδεικνύει τον πολιτισμό του βιβλίου

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου επιστρέφουν την άνοιξη στους δρόμους της πρωτεύουσας, αυτή τη φορά με «άρωμα» γυναίκας, αλλά και με ήχους μουσικής και σκηνικά θεάτρου. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net ενισχύει τον πολιτισμό του βιβλίου μέσα από μία πρωτοποριακή δράση που φέρνει σε επαφή τους συγγραφείς με τους αναγνώστες τους. Με οδηγό τα βιβλία τους, οι συγγραφείς, σε ρόλο περιηγητών «συστήνουν» ξανά τις αθηναϊκές γειτονιές στους συμμετέχοντες, περπατώντας μαζί τους σε δρόμους και σοκάκια που τους ενέπνευσαν για να δημιουργήσουν τα έργα τους. 

Αυτόν τον Μάρτιο, οι συγγραφείς Μαρία ΣούμπερτΒίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη και η Έφορος Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου Αθηνών, Στέλλα Κουρμπανά χαράζουν τις δικές τους διαδρομές στην πόλη και περιμένουν τους Αθηναίους αναγνώστες τους να τις ανακαλύψουν μαζί.

Στις 6, 13 και 19 οι τρεις διαδρομές του Μαρτίου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών γι’ αυτόν τον μήνα, διαμορφώνεται ως εξής:

à Κυριακή 6 Μαρτίου | Μαρία Σούμπερτ, «Στη σφαίρα του μίσους» (εκδόσεις Διάπλαση)

Το ραντεβού δίνεται στις 6 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι  στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί η διαδρομή θα συνεχιστεί προς την 3η Σεπτεμβρίου, τη Δεριγνύ και την Αριστοτέλους. Η γνωστή για την ευαίσθητη γραφή της, συγγραφέας, Μαρία Σούμπερτ θα οδηγήσει τους αναγνώστες της στους δρόμους του βιβλίου της «Στη σφαίρα του μίσους» και της πρωταγωνίστριας του, Βασιλικής Λάμπρου. 

Για να λάβετε μέρος στη δράση:

https://www.eventora.com/el/Events/a8hnaikes-diadromes-maria-soymbert-sti-sfaira-tou-misous

à Κυριακή 13 Μαρτίου | Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη, «Αιόλου και Πανδρόσου» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια)

Μία συναρπαστική ιστορία για την Τέχνη, την αλήθεια και τα ψέματα στην Αθήνα του 1938, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, θα «ζωντανέψει» στις 13 Μαρτίου με οδηγό τη συγγραφέα Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στα χνάρια του πρωταγωνιστή του βιβλίου «Αιόλου και Πανδρόσου» Ιάκωβου, η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Αναφιώτικα και θα συνεχιστεί προς την Πλάκα, την Αιόλου, την Ομόνοια και το Ξενοδοχείο Μπάγκειον και από εκεί στο καφεστιατόριο Ζαχαράτος, στο κινηματοθέατρο REX, στο καφενείο Λουμίδη και στο Νομισματικό Μουσείο.

Για να λάβετε μέρος στη δράση: 

https://www.eventora.com/el/Events/a8hnaikes-diadromes-aiolou-kai-pandrosou

Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις ξεκινούν από τις 7 Μαρτίου.

Σάββατο 19 Μαρτίου| Στέλλα Κουρμπανά, Μουσική Παιδεία στην Αθήνα (19ος – 20ος αιώνας), Ωδείο Αθηνών

Ποια είναι η ιστορία της μουσικής στη νεότερη Ελλάδα; Πώς έγινε κομμάτι της Παιδείας; Πώς και πού μάθαιναν οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες πιάνο, βιολί, πνευστά, σύνθεση; Ποιοι σχεδίασαν τα εμβληματικά κτίρια; Πού έζησαν κι άφησαν το ιστορικό τους ίχνος σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες με διεθνή προβολή και καταξίωση;

Το Ωδείο Αθηνών, με αφορμή την έκδοση μιας τρίτομης ιστορίας της Μουσικής Παιδείας, μάς συστήνει μια διαφορετική Αθήνα μέσα από μία διαδρομή, με οδηγό την Έφορο Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου Αθηνών, Στέλλα Κουρμπανά και αφετηρία το παλαιό κτίριο του Ωδείου Αθηνών (Πειραιώς 35) –  το πρώτο Ωδείο στην πρωτεύουσα (1871), στη συνέχεια το Εθνικό Ωδείο (Μάγερ 18) και από εκεί το σπίτι της Μαρίας Κάλλας (Πατησίων 61). Σε αυτή την ξεχωριστή διαδρομή, η αφήγηση εμπλουτίζεται με μουσικά και θεατρικά δρώμενα. 

Για να λάβετε μέρος στη δράση:

https://www.eventora.com/el/Events/a8hnaikes-diadromes-mousiki-paideia-stin-a8ina

Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις ξεκινούν από τις 14 Μαρτίου.

Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή

Η συμμετοχή στις Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου είναι δωρεάν και γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή (μέχρι 20 άτομα σε κάθε διαδρομή).

Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID και αστυνομικής ταυτότητας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στην εκδήλωση.

Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, που υλοποιείται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους πολιτισμού της Αθήνας. 

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ