ΕΚΑΒ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Έκκληση αποφυγής μη απαραίτητων μετακινήσεων λόγω παγετού

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2022

Λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ελπίς», απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.
 
Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.
 
Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος (σύντομες προληπτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις με παγετό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ: https://www.ekab.gr/odigies/iatrikes-odigies/pagetos/).
 
Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
 
Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται  του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.
 
Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό.
Previous article115 νέοι καταγεγραμμένοι θάνατοι-Πτωτική τάση στις Μ.Ε.Θ.-Λιγότερες εισαγωγές ασθενών από τα εξιτήρια!!! ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005-ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 1196!!!Τα νέα κρούσματα 17.960⬆️–διασωληνωμένοι 646⬇️–καταγεγραμμένοι θάνατοι 115⬆️–Διεθνή νέα για την Covid-19.-Associated Press @AP: Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει έναν τρίτο γύρο μαζικών δοκιμών σε εκατομμύρια ανθρώπους εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της επόμενης εβδομάδας. Η πόλη ανέφερε 14 νέα κρούσματα ιού. Η Κίνα έχει εντείνει τα ήδη αυστηρά μέτρα πανδημίας για την εξάλειψη τυχόν κρουσμάτων ενόψει των Αγώνων-Associated Press @AP: Το αυστραλιανό ναυτικό επετράπη να ξεφορτώσει ανθρωπιστικές προμήθειες για την Τόνγκα που έχει πληγεί από την καταστροφή, παρά το γεγονός ότι σχεδόν δύο δωδεκάδες ναυτικοί έχουν μολυνθεί από τον COVID-19. Το έθνος του Νότιου Ειρηνικού είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που αυτή τη στιγμή είναι εντελώς απαλλαγμένη από ιούς.
Next articleΕυρωβαρόμετρο – Μέλλον της Ευρώπης: η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση, λένε οι Ευρωπαίοι – Τι πιστεύουν οι Έλληνες;
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

>
Facebook