Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στον Πειραιά – Υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, σύμβαση με προϋπολογισμό 9,3 εκατ. ευρώ για το αντιπλημμυρικό στην Παλαιά Κοκκινιά

Γ. Πατούλης: «Έχουμε τον Πειραιά στην πρώτη προτεραιότητα. Χρηματοδοτούμε το αντιπλημμυρικό έργο στην Παλαιά Κοκκινιά και λύνουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε χθες τη σύμβαση του έργου «Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην περιοχή των Οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου» στην Παλαιά Κοκκινιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 9.300.000,00 € και λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα δεκαετιών. Η υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου Γ. Μώραλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, εκπροσώπου του αναδόχου και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ευστρ. Παγωτέλη.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν δει να κινδυνεύουν οι ζωές τους και να καταστρέφεται η περιουσία τους. Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την Κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και συνολικά όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής τους ενότητας. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αλλάζουμε τον Πειραιά, επενδύουμε στην ασφάλεια της πόλης και στην προστασία της ζωής των συμπολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή για τον Πειραιά, καθώς η υλοποίηση αυτού του έργου θα λύσει τα προβλήματα που προκαλούνται στο σημείο αυτό από έντονες βροχοπτώσεις. Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη και την κ. Αντωνάκου για την άμεση ανταπόκριση και τις συντονισμένες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Η Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ως προτεραιότητά της «έργα ουσίας και όχι φωτογραφίας», έργα τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Το αντιπλημμυρικό έργο

Η περιοχή εκτέλεσης του έργου (Παλαιά Κοκκινιά και Καραβάς) βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή συνεπεία ραγδαίων βροχοπτώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι μετατρέπονται σε χείμαρρους που παρασύρουν αυτοκίνητα και κατακλύζουν σημαντικές εκτάσεις. Ιδιαίτερα καταστροφικές ήταν οι επιπτώσεις του πλημμυρικού φαινομένου της 24ης Οκτωβρίου 2014 στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, που κατέδειξαν ότι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων αποτελεί επιτακτική ανάγκη (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).

Το υπό κατασκευή δίκτυο προβλέπεται για την αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 80 εκταρίων, που εκτείνεται βόρεια της λεωφόρου Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη – Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λεωφόρου Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή εσωτερικού δικτύου αγωγών ομβρίων αστικής περιοχής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων συνεπεία ραγδαίων βροχοπτώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι μετατρέπονται σε χειμάρρους που παρασύρουν αυτοκίνητα και κατακλύζουν σημαντικές εκτάσεις.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, ο Πειραιάς μας και η ευρύτερη περιοχή θωρακίζονται με αντιπλημμυρικά έργα. Σήμερα υπογράψαμε παρουσία του Δημάρχου του Γ. Μώραλη και της στενής μου συνεργάτιδας της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κας Αντωνάκου με τον ανάδοχο, ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια 300 χιλιάδες ευρώ και αφορά μία πολύ σημαντική και πολύπαθη από πλημμυρικά φαινόμενα περιοχή, την Παλαιά Κοκκινιά. Η προσπάθεια έγινε με τη συνεργασία των υπηρεσιών μας και του Διευθυντή κ. Παγωτέλη. Σταθερή πολιτική μας βούληση και προτεραιότητα παραμένει η θωράκιση των περιοχών της Αττικής και η ασφάλεια των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με συνέπεια και υπευθυνότητα οι συνεργάτες μου και οι υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, συμβάλλουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών. Ο Πειραιάς αυτή τη χρονική στιγμή, αλλάζει πραγματικά σελίδα και από το παρελθόν, προχωρά σε ένα παρόν και ένα δυνατό μέλλον. Η Περιφέρεια Αττικής ήδη προγραμματίζει και άλλα έργα τα οποία θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε.

Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης

Είναι μια σημαντική μέρα για τον Πειραιά. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε ανέκαθεν πρόβλημα από έντονες βροχοπτώσεις, με σχολεία πολύ κοντά με κατοικίες και επιχειρήσεις. Είχε γίνει πολύ μεγάλη καταστροφή το 2014 και από τότε μέχρι σήμερα προετοιμαζόμασταν να γίνει ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, διαδημοτικό. Σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη του κ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη της κας Αντωνάκου υπογράφηκε η σύμβαση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τους παλαιοκοκκινιώτες και την ευρύτερη περιοχή. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο και θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια γιατί κινήθηκε στο κομμάτι αυτό πάρα πολύ γρήγορα και συντονισμένα με αποτέλεσμα στα δυόμισι χρόνια να έχουμε ανάδοχο και να μπορεί να προχωρήσει το έργο. Πολλά μπράβο και μακάρι να έχουμε και άλλα καλά νέα για την πόλη μας.

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου

Πολύ όμορφη και σημαντική η σημερινή μέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα κατ’ εντολήν του Περιφερειάρχη βάλαμε ως προτεραιότητα τα έργα ουσίας και όχι φωτογραφίας και τα έργα τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Συγκεκριμένα στην ενότητα του Πειραιά ήδη έχουν δημοπρατηθεί και ήδη έχει ξεκινήσει το πρώτο από τα τέσσερα αντιπλημμυρικά που εντάξαμε το 2019. Οι υπηρεσίες μας έκαναν άρτιους διαγωνισμούς και έχουμε τη χαρά σήμερα να έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην Παλιά Κοκκινιά στον δήμο Πειραιά, σε ένα σημείο στο οποίο έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα με πολλές πλημμύρες. Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο μεγάλης αξίας που δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες στον Πειραιά μας. Τα καλά νέα θα συνεχιστούν μέσα στο 2022. Έχει γίνει συστηματική δουλειά με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας και σύντομα θα έχουμε πολύ καλά νέα ξανά για την ενότητα του Πειραιά και συγκεκριμένα για τον Πειραιά με ένα πολύ σημαντικό έργο που έρχεται.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ