Συνάντηση Νίκου Μπάμπαλου και μελών του ΔΣ στο Υπουργείο Μεταφορών για την διάνοιξη της Κύμης

Με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για το μείζον ζήτημα του έργου της διάνοιξης και επέκτασης της λεωφόρου Κύμης συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου διατύπωσαν στον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, την θέση του Δήμου αναφορικά με το έργο, που, πλέον, είναι στη φάση της δημοπράτησης: ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επικροτεί την διάνοιξη της Κύμης, καθώς ο νέος δρόμος θα λύσει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα εκτρέποντας τη διαμπερή κυκλοφορία από το να διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης, διεκδικεί όμως η κατασκευή του έργου να γίνει με όρους που δεν θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, επανέλαβαν την απόφαση που έχει ήδη πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Εγκρίνει την σκοπιμότητα της υλοποίησης του έργου που θα επεκτείνει τη λεωφόρο Κύμης και θα την συνδέσει με την Εθνική Οδό, δίνοντας διέλευση στην διαμπερή κυκλοφορία η οποία στην υφιστάμενη κατάσταση διοχετεύεται μέσα από τον αστικό ιστό.

2. Απαιτεί να κατασκευαστεί η διάνοιξη με υπογειοποίηση του τμήματος της επέκτασης που διέρχεται εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μην διαταραχτεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς και η λειτουργικότητα του συνόλου της πόλης λόγω της διακοπής της συνέχειας του αστικού ιστού, φαινόμενο που το Ηράκλειο ήδη βιώνει δεδομένης της διέλευσης κυκλοφοριακών διαδρομών όπως η Αττική Οδός και η γραμμή ΗΣΑΠ.

3. Ζητά να κατασκευαστούν στο σκεπαστό, πλέον, τμήμα της λεωφόρου Κύμης χώροι πρασίνου, αθλητικές υποδομές και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι ως αντισταθμιστικά έργα.

5. Σε κάθε περίπτωση ζητά να μην προχωρήσει το έργο προτού εξεταστούν από το Υπουργείο οι προτάσεις και ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής δεσμεύθηκε να εξετάσει με θετική διάθεση τις προτάσεις του Δήμου και να διερευνηθεί η ενσωμάτωση μέρους ή του συνόλου αυτών υπό τον όρο ότι δεν θα καθυστερήσει η υλοποίηση του έργου της διάνοιξης. Ακριβώς για να επιταχυνθεί η διαδικασία, δήμαρχος και υπουργός συμφώνησαν να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από ανθρώπους του Υπουργείου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που θα δει, σε πρακτικό πλέον επίπεδο, τα τεχνικά ζητήματα.

«Από την πρώτη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τάχθηκε ομόθυμα υπέρ της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, με προϋπόθεση όμως να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνει τους δημότες μας. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό οι οποίες θεωρούμε ότι είναι βιώσιμες και δεν ανατρέπουν το χρονοδιάγραμμα ενός έργου που και εμείς θέλουμε να γίνει ώστε να ελαφρύνει η πόλη από τα φορτία της διαμπερούς κυκλοφορίας. Χαίρομαι που η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύθηκε να δει θετικά τις προτάσεις μας. Μάλιστα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και εμείς όπου χρειαστεί με την Τεχνική μας Υπηρεσία. Για αυτό άλλωστε συμφωνήσαμε να υπάρξει αυτή η επιτροπή εργασίας ανάμεσα σε στελέχη του Δήμου και του Υπουργείο», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ