Επίσκεψη Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2022

Σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους (20-21 Ιανουαρίου).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας NSPA (NATO Support and Procurement Agency), με αντικείμενο των συζητήσεων την τελική διευθέτηση ενός χρονίζοντος ζητήματος που αφορά στη δυνατότητα της χώρας για συμμετοχή στις διαδικασίες μίσθωσης εναερίων μέσων. Επιπλέον, θα συζητηθούν νέες συμφωνίες στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2022, καθώς και για τα επόμενα έτη, με ορίζοντα τριετίας – πενταετίας.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Paul Juncker, Ευρωπαίους Επιτρόπους, καθώς και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Αντικείμενο των συναντήσεων αποτελεί η ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας ως προς την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου και η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αιγίς» για τη συνολική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, συνολικού ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

>
Facebook