Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη άνοιξε την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»

Την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», αφιερωμένη στην προσωπικότητα και στο έργο της Μελίνας Μερκούρη, άνοιξε χθες το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Με την έκθεση ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός δράσεων του Ετους Μελίνα Μερκούρη του ΥΠΠΟΑ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκάδες φωτογραφίες, αφίσες, επιστολές, έγγραφα, καθώς και κοστούμια και αντικείμενα, τα οποία παρουσιάζουν το εύρος του έργου και της παγκόσμιας απήχησης της σπουδαίας Ελληνίδας. Την πορεία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, στην πολιτική, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στον αγώνα που άρχισε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η Λίνα Μενδώνη ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον επιμελητή της, Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκο Καλτσά. Τη συνόδευσαν, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη Χριστόφορος Αργυρόπουλος και η Γενική Γραμματέας Μανουέλλα Παυλίδου, καθώς και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Δέδες.

Η έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» είναι ανοιχτή για το κοινό από σήμερα έως τις 11 Μαρτίου 2022. Διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ