Στα ακριτικά Επιτηρητικά Φυλάκια «ΟΘΩΝΩΝ» στο Ιόνιο και «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ» στην Κόνιτσα, ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, σήμερα, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, επισκέφθηκε Επιτηρητικά Φυλάκια στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη νήσο Οθωνοί, όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε (3 Αυγούστου 2021), και θεωρείται μεγάλης στρατιωτικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανύψωσης του ηθικού των κατοίκων του δυτικότερου σημείου της χώρας μας. 

Επίσης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 48 πεσόντων του Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο βόρεια των Οθωνών, στις 29 Δεκεμβρίου 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού που στελεχώνεται από στρατιωτικό ιατρό.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ», στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νικόλαο Εξάρχου και τους τοπικούς εκπρόσωπους του επί της μεθορίου χωριού Μολυβδοσκέπαστη. 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο των Στρατιωτικών Φυλακίων, συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους και επιθεώρησε τους χώρους και υποδομές τους.  

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόταν από τον Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Χρήστο Σιόρεντα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ