Συνάντηση Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Στέλιου Πέτσα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά για έργα του «Αντώνης Τρίτσης» και άλλες προτεραιότητες

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022 στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με τον ΑνΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και μελών της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και μετά την έγκριση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το εμβληματικό κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, στην πρώτη συνάντηση της 16ης Οκτωβρίου 2021, ανακοινώθηκαν από τον κύριο Πέτσα,

η ένταξη στο πρόγραμμα των έργων «Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης», ύψους 1,81 εκατομμυρίων ευρώ και «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», ύψους περίπου 146.000 ευρώ. Σχετικά με το έργο «Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 1,51 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 5 υποέργα, ανακοινώθηκε ότι είναι σε φάση τελικής αξιολόγησης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κύριο Πέτσα και την Πολιτεία για την οριστική επίλυση, μετά από 40 χρόνια, του ζητήματος των αυθαιρέτων που ταλάνιζε την περιοχή των Μετεώρων και είχε εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες της ατολμίας και της γραφειοκρατίας και ακολούθως ενημέρωσε τον Υφυπουργό και ζήτησε τη συνδρομή του για τη χρηματοδότηση του έργου της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της οδού Λεωφόρου Στρατού στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά.

Η συγκεκριμένη κεντρική οδός συνδέει τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και την οδό Λαγκαδά με τον κόμβο της Περιφερειακής και τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝΕ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομών που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων και των διερχόμενων πολιτών. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υπογειοποίηση δικτύων ρεύματος, την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και ασφαλτοστρώσεις – διαμορφώσεις πεζόδρομων με ενεργειακά πρότυπα, φυτεύσεις κτλ.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο άδικο τέλος ταφής που επιβάλλεται στους δήμους με τον Νόμο 4819/2021 και τους στραγγαλίζει οικονομικά για να λάβει την απάντηση του κυρίου Πέτσα ότι εξετάζεται ο τρόπος για να καλυφθεί μέρος του κόστος από κρατική χρηματοδότηση και να εφαρμοστεί μελλοντικά όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ολοκληρώσει τις αναγκαίες υποδομές.

Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης έθεσε και το θέμα των σχολικών καθαριστριών που μετά τις φετινές περικοπές προβλέπει για τον Δήμο Παύλου Μελά, μόλις 95 εργαζόμενους – εργαζόμενες και μάλιστα με μειωμένο ωράριο!

Τέλος, συζητήθηκαν τα χρόνια ζητήματα των παλιών καπνομάγαζων της Σταυρούπολης και του κλειστού γυμναστηρίου της Άρσης Βαρών στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, που παραμένουν αναξιοποίητα.

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με την οποία ο κύριος Πέτσας ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα (Δράμα, Χαλκιδική, Δήμος Παύλου Μελά), ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε τα εξής:

«Χαράξαμε έναν δρόμο δημιουργικό για την πόλη μας που τον διανύουμε με γρήγορους ρυθμούς, πολλή δουλειά και θετικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας. Έχουμε γνώση, εμπειρία και πάθος να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για μεγάλα αναπτυξιακά έργα με κορωνίδα το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αλλά και πολλές παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας που βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στον Δήμο Παύλου Μελά. Σε αυτή την πορεία μας επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε τους στόχους μας με συνεργασίες τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με την Κεντρική Διοίκηση του κράτους.

Οι νέες εντάξεις τριών έργων και οκτώ υποέργων που ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Πέτσας, αλλά και η πρόσφατη υλοποίηση της προαναγγελίας του ότι θα συνδράμει στην οριστική επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων στα Μετέωρα, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με βήματα σταθερά την πορεία μας για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας και των κατοίκων της».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ