“..Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο…Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό..”

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «η Σωτηρία».

Από την ενημέρωση που είχαμε εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όπως είναι άλλωστε και τα στοιχεία του ECDC. Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο.

Σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία που έχουμε 17 διασωληνωμένους, ένας μόνο είναι εμβολιασμένος. Σήμερα στην Πορτογαλία έχουμε 15 νεκρούς κάθε μέρα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 100, διότι εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άρα είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης.

Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη. Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ