Σε φάση ολοκλήρωσης το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου – Επίσκεψη Α. Τζιτζικώστα και Κ. Μανδαλιανού στη νεοαναγειρόμενη σχολική μονάδα

Σε τροχιά ολοκλήρωσης έχει εισέλθει η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο επισκέφτηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Το σχολείο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι η πρώτη σχολική μονάδα που κατασκευάζεται τα τελευταία πολλά χρόνια στον Εύοσμο.

«Οι εργασίες ανέγερσης του 24ου Δημοτικού Σχολείου στον Εύοσμο ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα και θα παραδώσουμε μια από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες σε μια περιοχή, με μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης. Είναι η πρώτη καινούργια σχολική μονάδα που κατασκευάζεται στον Εύοσμο τα τελευταία πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι η περιοχή αναπτύχθηκε ραγδαία, με αυξημένο μαθητικό πληθυσμό και πλέον είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Βόρειας Ελλάδας. Οι ανάγκες σε σχολεία είναι μεγάλες και το 24ο Δημοτικό θα δώσει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής, αφού είναι δυναμικότητας 300 μαθητών. Ως Περιφέρεια, συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία και επιπλέον με το Υπουργείο Υποδομών αρχίζουμε το ΣΔΙΤ για 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Παράλληλα, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα και στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015 μέχρι και σήμερα χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μεταξύ άλλων το σχολείο διαθέτει δέκα αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους για φαγητό και διοικητικές υπηρεσίες, χώρους στάθμευσης και αύλειο χώρο περίπου δύο στρεμμάτων και παρέχει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ