Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη. Γ. Πατούλης: «Φιλοδοξούμε στην από κοινού συνεργασία προς όφελος μιας Ευρώπης ενωμένης, αλληλέγγυας και δημοκρατικής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα Patrick Maisonnave, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που παρατέθηκε από την Γαλλική Πρεσβεία, με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γαλλία από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το κλίμα άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ο σταθεροποιητικός ρόλος της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως παραδοσιακός σύμμαχος της Ελλάδας, μια σχέση που επεκτείνεται και στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων.

Ο κ. Maisonnave υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Γάλλοι επενδυτές στην αναπτυξιακή πορεία της Αττικής τα επόμενα χρόνια. Ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα μεταξύ των δύο χωρών στο οικονομικό περιβάλλον και ότι πλέον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ενδυνάμωση των σχέσεων, ιδίως στο πεδίο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Ο Γάλλος Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στα προγράμματα ηλεκτροκίνησης που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τον τρόπο με τον οποίο αυτά ενσωματώνονται στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη συνεργασία με τους Δήμους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Πατούλης, αφού ενημέρωσε σχετικά τον κ. Maisonnave, αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. Όπως τόνισε, οι παλιές πρακτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων θα ανήκουν σε λίγα χρόνια οριστικά στο παρελθόν, καθώς η Αττική θα έχει υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, εναρμονισμένο με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο θα προωθεί την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης και το εκτεταμένο σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτήρια και στον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στην Αττική.

«Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται παραδοσιακά με άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αποτελούν πυλώνες σταθερότητας τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τα Βαλκάνια. Φιλοδοξούμε για την ενίσχυση των σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκειμένου για την από κοινού συνεργασία προς όφελος μιας Ευρώπης ενωμένης, αλληλέγγυας και δημοκρατικής» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος προσκάλεσε τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave για επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής.

Από πλευράς του, ο Πρέσβης κ. Patrick Maisonnave ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον κύριο Περιφερειάρχη, με τον οποίο συζητήσαμε σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων υπό το πρίσμα των προκλήσεων του μέλλοντος, ειδικότερα της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής, που περνά από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης, ο Σύμβουλος Α’ της Γαλλικής Πρεσβείας Nicolas Croizer, η Επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Πρεσβείας Emmanuelle Boulestreau, η Πολιτική Σύμβουλος Cécile Candat, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ