Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες  (01-03 Δεκεμβρίου), όπου πραγματοποίησε  σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, με τον οποίο συζήτησε δυνατότητες ενίσχυσης του εθελοντισμού στη χώρα μας, στο πλαίσιο συνεργειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, είχε συναντήσεις με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vladis Dombrovskis και με τον Διευθυντή του Γραφείου του, Michael Hager, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN), Maarten Verwey, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με την κωδική ονομασία «Αιγίς». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.

Τέλος, ο Υπουργός είχε συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO), Παρασκευή Μίχου, με την οποία συζήτησαν εκτενώς την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Αιγίς, μέσω του οποίου η χώρα αναμένεται να αποκτήσει, μεταξύ άλλων, δύο νέα αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης Canadair με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω του rescEU.

Επίσης συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ανταλλαγής πυροσβεστών μεταξύ των κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής προς τη χώρα μας κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργού κ.  Χρήστου Στυλιανίδη και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Janez Lenarčič, αρμόδιου για τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις τους σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Previous article*Τα νέα κρούσματα 6.201⬇️–*διασωληνωμένοι 694⬇️–*καταγεγραμμένοι θάνατοι 97⬆️–Διεθνή νέα για την Covid-19. Πρακτορείο Ειδήσεων AFP @AFP: Ένας Ιταλός που ήθελε πιστοποιητικό εμβολίου #coronavirus χωρίς στην πραγματικότητα να κάνει το εμβόλιο προσπάθησε να παίξει το σύστημα παρουσιάζοντας στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ένα ψεύτικο χέρι, είπε ένας αξιωματούχος – Bloomberg Africa @BBGAfrica: Η Νότια Αφρική είπε ότι το 68% των εισαγωγών σε νοσοκομεία Covid στη δημοτική περιοχή Tshwane κατά το πρώτο μέρος του τέταρτου κύματος ήταν κάτω των 40 ετών
Next articleSky News @SkyNews: Γνωρίστε την Ameca, ένα ρομπότ με πρόσωπο ικανό για ανθρώπινη έκφραση. Το Ameca χαρακτηρίζεται ως το «πιο προηγμένο ρομπότ σε σχήμα ανθρώπου στον κόσμο». Ο CEO της Engineered Arts Will Jackson λέει ότι το μηχάνημα θα μπορούσε να πάρει τη θέση κάποιου σε μια συνάντηση και κοστίζει πάνω από 100.000 £
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!