Σημαντικά μηνύματα από τον Δήμο Ιλίου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Ηχηρό μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στη χαρά, τις ίσες ευκαιρίες και σε μια ζωή χωρίς εμπόδια, έστειλαν μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν σε εξαιρετικές δράσεις στον Δήμο Ιλίου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, παιδιά από το Ι.Π.Α.Π. “Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ” και το Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου στόλισαν, με δικές τους, χειροποίητες δημιουργίες στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, χόρεψαν, αντάλλαξαν ευχές, χαμόγελα και έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά.

Επίσης, ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα για όλους & Δημόσιος Χώρος» και σημαντικούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ενώ πολλά χαμόγελα στους συμμετέχοντες πρόσφεραν τα αθλητικά, χορευτικά και εκπαιδευτικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στο Πάρκο.

Τέλος, εκπληκτική ατμόσφαιρα, γεμάτη ένταση και συγκίνηση, δημιούργησαν οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου κινητικά αναπήρων (ΠΑΣΚΑ), στον αγώναπου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Γ. Κακούρης», παρουσία του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Καφφάτου και μαθητών από τα 16ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Ιλίου.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κατανόηση των προβλημάτων τους, αλλά και την ανάγκη ένταξής τους σε κάθε πτυχή της ζωής. Η ανάδειξη αυτής της ημέρας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των δικαιωμάτων τους, αλλά μια διεθνής ημέρα, από μόνη της, δεν πρόκειται να επανορθώσει τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα στην κοινότητά μας. Για τον λόγο αυτόν, χρειάζεται να διαμορφώσουμε τις πόλεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να τις αποκαλούν «σπίτι» τους και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες».

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!