ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Προεδρικό Μέγαρο, 3.12.2021

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δέχθηκε πέντε άτομα με οπτική αναπηρία, τρία εκ των οποίων χρησιμοποιούν λευκό μπαστούνι και δύο σκύλο οδηγό.

Στη συνάντηση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, υποδέχθηκα συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία και συνομίλησα μαζί τους. 

Μου περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, τον χαμηλό αριθμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων, και τους σκοπέλους που συναντούν στην πρόσβαση σε δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ή στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όταν συνοδεύονται από σκύλο οδηγό τυφλών.

Κύριο μέλημά μας είναι να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν. Να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον αποκλεισμό, τις διακρίσεις που υφίστανται. Και αυτό αφορά όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Μόνο έτσι η κοινωνία μας θα αποδειχθεί συμπεριληπτική και αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ