Στην Καλαμπάκα με την Εθνική Ομάδα Στίβου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός-Νέα έργα αποκατάστασης 7,5 εκατ. ευρώ στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 1,1 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς και εκβαθύνσεις

Νέα έργα αποκατάστασης 7,5 εκατ. ευρώ στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 1,1 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς και εκβαθύνσεις

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, με θέμα την πορεία των έργων αποκατάστασης στο οδικό κύκλωμα της περιοχής, μετά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη από τον «Ιανό», αλλά και το θέμα των πιθανών ζημιών, από τις μεγάλες ποσότητες φερτών υλών που επιχωμάτωσαν τον πυθμένα της Λίμνης. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη χρηματοδότηση της μελέτης αποτύπωσης της λεκάνης απορροής από το Πολεμικό Ναυτικό και το Πολυτεχνείο, καθώς επίσης τον επανακαθορισμό του οικολογικού ορίου με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Επίσης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα κατασκευής ανασχετικών φραγμάτων εντός της κοίτης των ποταμών, με στόχο την συγκράτηση φερτών υλών για την προστασία της Λίμνης στο μέλλον. Ο κ. Νάνος κατέθεσε επίσης προτάσεις για την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της Λίμνης Πλαστήρα σε ανοιχτό αθλητικό – προπονητικό κέντρο. Για το σκοπό αυτό ζήτησε την χρηματοδότηση βελτίωσης αθλητικών υποδομών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Νέα έργα αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί νέα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λίμνης, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα έργα:

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 9 τμήμα από Μητρόπολη έως Φυλακτή, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 10 τμήμα από Καλύβια Πεζούλας έως Φράγμα, προυπολογισμού1.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα από διασταύρωση επ.ο. 10 προς Καρίτσα, Έλατο και Καρβασαρά, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 2 τμήμα από Μητρόπολη έως Καστανιά, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 8 τμήμα από Μητρόπολη έως Τσαρδάκι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και

-Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα από διασταύρωση της επ.ο. 9 προς Νεράιδα και Καραμανώλη, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Για τον καθαρισμό της κοίτης των ποταμών της Λίμνης Πλαστήρα από τα φερτά υλικά και για εκβαθύνσεις, πρόκειται να διατεθούν 1,1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για επιτόπια επίσκεψη με υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες για την δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Στην Καλαμπάκα με την Εθνική Ομάδα Στίβου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Με τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου, που φιλοξενούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα και προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Δρόμο στο Δουβλίνο, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Είναι η πρώτη φορά, από τη δεκαετία του ’80, που γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία camp προετοιμασίας των αθλητών των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία μετά από συνεργασία που είχε με τον ΣΕΓΑΣ φρόντισε για τη διαμονή των αθλητών και του προπονητικού τιμ στην περιοχή της Καλαμπάκας. Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, οι Προπονητές Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σταύρος Καρρές και οι αθλητές στη συζήτηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη εξέφρασαν την επιθυμία η περιοχή των Τρικάλων να αποτελέσει βασικό προπονητικό τους προορισμό για την προετοιμασία για τα βαλκανικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία καθώς η περιοχή είναι ιδανική τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, που προσομοιάζουν με εκείνες του Δουβλίνου. Η ελληνική αποστολή δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να τη συνοδεύσει στο Δουβλίνο.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε αθλητές που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με έργα και δράσεις τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει την περιοχή μας σε αθλητικό προορισμό, δημιουργεί ρεύμα αθλητικού τουρισμού και συνθήκες ανάπτυξης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!