Το βραβείο «Paestum Mario Napoli» στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Με το βραβείο «Paestum Mario Napoli», τιμήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά το Πρώτο Μεσογειακό Συνέδριο, για τον Ενάλιο Αρχαιολογικό Τουρισμό.

Το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες και οργανισμούς που συμβάλλουν με τη δέσμευσή τους στον διαπολιτισμικό διάλογο, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του αρχαιολογικού τουρισμού.

Το βραβείο «Paestum», θεσμοθετήθηκε το 2005, ενώ από το 2018 φέρει το όνομα του Mario Napoli, αρχαιολόγου και μελετητή της Magna Graecia. Από το 2005 έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Συντήρησης και Αποκατάστασης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Mounir Bouchenaki, στο Μουσείο του Λούβρου, στην τ. Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova, στον Γενικό Διευθυντή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Zahi Hawass, στον Διευθυντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών Emanuele Greco, στον Σύμβουλο της Ιταλικής Προεδρίας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθηγητή Louis Godart, στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

Η βράβευση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού έγινε στο πλαίσιο της 23ης «Μεσογειακής Ανταλλαγής Αρχαιολογικού Τουρισμού», στο Paestum της Ιταλίας. Το βραβείο παρέλαβε, εκπροσωπώντας την Υπουργό, η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Κατερίνα Δελλαπόρτα.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!