Μ. Συρεγγέλα: Υιοθετούμε πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας, την εξισορρόπηση προσωπικής-επαγγελματικής ζωής και τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις ηγεσίας. Ομιλία στο συνέδριο «Shaping Europe’s Demographic Future»

2 Δεκεμβρίου 2021

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Υιοθετούμε αποτελεσματικές κοινωνικές πολιτικές που διευκολύνουν τη δημιουργία οικογένειας σε συνδυασμό με πολιτικές υπέρ της ισότητας των φύλων», τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο υβριδικό συνέδριο Υπουργών για το Δημογραφικό με τίτλο «Shaping Europe’s Demographic Future, Pathways for Societies to Thrive in a World of Rapid Demographic Change» της UNFPA (United Nations Population Fund) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας και online.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και την επίσπευση της προόδου στον τομέα της ισότητας των φύλων που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, «προωθούμε οριζόντια μέτρα σε όλους τους τομείς πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας, την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις ευθύνης». Η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες, η απονομή Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας. Στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας και της εξισορρόπησης μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, το Υπουργείο θα δημιουργήσει μονάδες παιδικής φροντίδας για τα βρέφη των εργαζομένων, ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών, εντός των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ με τον νέο εργασιακό νόμο 4808/2020 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας. Επίσης, με το συγκεκριμένο νόμο συμπληρώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο των αδειών και των λοιπών διευκολύνσεων για γονείς και φροντιστές, καθώς και της προστασίας από την απόλυση των γονέων που κάνουν χρήση των προβλέψεων αυτών για την ανατροφή των παιδιών τους.

Παράλληλα η υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, στο οποίο ενσωματώνονται για πρώτη φορά στοχευμένες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα και δράσεις από όλα τα Υπουργεία. «Το Εθνικό Σχέδιο έχει ως στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Η ισότητα των φύλων αποτελεί για εμάς κάτι παραπάνω από προτεραιότητα. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας μας», κατέληξε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Συρεγγέλα.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!