ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «DONGIOVANNI»

Πάθος, ένταση, έκφραση, δημιουργικότητα, αρμονία χορογραφίας και λόγου, εξαιρετικά σκηνικά, ευρηματική σκηνοθεσία, υποδειγματική ορχήστρα, εκπληκτικές ερμηνείες και ένα κοινό που αποθέωσε τους συντελεστές!

Η πρεμιέρα της αριστουργηματικής όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Don Giovanni», η οποία παρουσιάστηκε το Σάββατο για πρώτη φορά στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα είχε όλα. Γι’ αυτό και οι θεατές αντάμειψαν την παραγωγή με το πιο θερμό χειροκρότημα.

Το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε αυτό που επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ότι πρόκειται για μια παράσταση η οποία ξεπερνά κατά πολύ όσα έχει δει μέχρι σήμερα το κοινό από τον Οργανισμό.

Η όπερα πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Local Assets exploitation for the development of peripheral intercultural crossborder capacity» (RENOVATION) που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ το ένα τρίτο των θέσεων έχει παραχωρηθεί από τη Διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο υγειονομικό προσωπικό των οκτώ νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ και στο προσωπικό της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κατά της πανδημίας.

Η όπερα «Don Giovanni» «ανεβαίνει» στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής για τέσσερις παραστάσεις, με τις επόμενες να είναι προγραμματισμένες την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου. Όλες ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Συντελεστές:
Διεύθυνση Ορχήστρας: Παναγιώτης Διαμαντής
Σκηνοθεσία: Michal Znaniecki
Σκηνογραφία: Luigi Scoglio
Κοστούμια: Michal Znaniecki
Χορογραφία: Diana Theocharidis
Φωτισμοί: Dariusz Albrycht
 
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Karolina Jacewicz
Βοηθός σκηνοθέτη και σκηνογράφου: Μαρία Καβαλιώτη
Μουσική προετοιμασία: Ευτυχία Βενιωτά
Μουσική προετοιμασία: Κατερίνα Σακέττα
 
Διανομή:
Ντον Τζιοβάννι: Διονύσης Σούρμπης
Ντόνα Άννα: Σιρανούς Τσαλικιάν
Ντον Οττάβιος: Χρήστος Κεχρής
Διοικητής (Ντον Πέντρο): Κωνσταντίνος Κατσάρας
Ντόνα Ελβίρα: Σοφία Μητροπούλου
Λεπορέλλο:Plamen Kumpikov
Μαζέττο: Armando Puklavec
Τσερλίνα: Χρύσα Μαλιαμάνη
 
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης


Περισσότερες πληροφορίες για την όπερα «Don Giovanni» μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2740

Για το σύνολο των παραστάσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.tch.gr

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!