Ανοιχτή συζήτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού με θέμα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων

Γ. Πατούλης: « Η συμβολή των εθελοντών στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας είναι πολύτιμη. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε με κάθε μέσο»

Το σημαντικό έργο των εθελοντών στη διαχείριση και αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων όπως οι πυρκαγιές του καλοκαιριού εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη.

Στόχος ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη αντιμετώπιση

ακραίων φυσικών φαινομένων, με βάση την πολύτιμη εμπειρία των εθελοντών. Ακολούθησε ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων για τη χρησιμότητα των drones στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κατά την εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η εντεταλμένη περιφερειακή συμβούλος εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ε. Λέκκας και ο Πρόεδρος ΣΠΑΠ Πεντέλης και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Β. Σιώμος.

Ο κ. Πατούλης τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους στην προστασία των πολιτών, επισημαίνοντας πως με το έργο τους αναδεικνύουν την κοινωνική συμβολή του Εθελοντισμού για μία αποτελεσματική Πολιτική Προστασία .

«Είστε το νήμα που συνδέει τον κοινωνικό ιστό και δυναμώνει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

Στις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που η ελληνική κοινωνία έχει διέλθει, την τελευταία, ειδικά, δεκαετία, οι εθελοντές, σε συνεργασία με το μηχανισμό ης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πάντα σας χρειάζεται, είστε οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Mε την παρουσία και προσφορά σας αποδεικνύετε ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, τις ώρες που η χώρα αποσυντίθεται. Αυτό είναι και το μήνυμα της Ανάπτυξης της εθελοντικής συνείδησης».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως στην Περιφέρεια Αττικής , 93 Εθελοντικές οργανώσεις, που ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της ΓΓΠΠ δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης όπως:

  • στη Δασοπροστασία
  • τη Δασοπυρόσβεση
  • την Προσφορά βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο στις φυσικές καταστροφές και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • δραστηριοποιούνται με την Παροχή Πρώτων βοηθειών
  • στην Έρευνα και διάσωση
  • στην οργάνωση και λειτουργία χώρων συγκέντρωσης πληθυσμού μετά από καταστροφές και στην αρωγή στους πληγέντες
  • στις Τηλεπικοινωνίες (αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες)
  • Αλλά και την Εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όπως υπογράμμισε με τη συνεχή συνδρομή και υποστήριξη, των εθελοντικών οργανώσεων, «καταφέραμε και φέτος να υπερβούμε δραματικές καταστάσεις και ανυπέρβλητα προβλήματα που οι φυσικές καταστροφές δημιούργησαν απ άκρη σ άκρη της Αττικής».

«Έχουμε δεσμευθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η Κοινωνία της Συμμετοχής όπου ο εθελοντής θα συμμετέχει στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα.

Και προς αυτή την κατεύθυνση συντονίζουμε τις δράσεις και τον σχεδιασμό μας καθημερινά, και στην πράξη μέσα απ’ τις μεγάλες ή μικρές κρίσεις και καταστροφές. Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο.

Για την αφοσίωση στο ηθικό καθήκον της προσφοράς , όπως όλοι σας καθημερινά και σιωπηλά, το ενσαρκώνετε με το παράδειγμά σας.

Και σας ευχαριστούμε εκ μέρους κάθε ενός των πολιτών της Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ