Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: «Orange the world: End violence against women now!» & φωταγωγεί το κτήριό του με πορτοκαλί χρώμα στις 25 Νοεμβρίου.(βίντεο) – Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται κάθε χρόνο μια διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Τη φετινή χρονιά η εκστρατεία έχει τον τίτλο «Orange the world: End violence against women now!», υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα για δράση.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία, σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία και 11 ακόμη φορείς που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants). Σε αυτό το πλαίσιο, φωταγωγεί συμβολικά το κτήριό του με πορτοκαλί χρώμα και το μετατρέπει στον καμβά προβολής ενός animation video ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

H σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ επιμελήθηκε το φωτισμό και το animation video και περιγράφει το μήνυμα που στέλνουν: «Η γη γυρίζει και ο κόσμος εξελίσσεται. Δεν μπορεί, όμως, να εξελιχθεί χωρίς την ενότητα των δύο φύλων, τον σεβασμό στα ίσα δικαιώματα, σε ίδιες ευκαιρίες, ισάξιες αμοιβές, ισότιμη μεταχείριση, δίκαιη αναγνώριση. Με σεβασμό και αγάπη στο σώμα, στο συναίσθημα, στη σκέψη και στα όνειρα κάθε ανθρώπου, γυναίκας και άντρα, κοριτσιού και αγοριού…».

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θεωρεί κρίσιμη την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω του προγράμματος Active citizens fund των EEA Grants, που διαχειρίζεται στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη από κοινού με το Solidarity Now, χρηματοδοτούνται με €1,87εκ. δεκαεννέα συνολικά έργα, που συνδράμουν στη στήριξη και στην προστασία γυναικών και κοριτσιών θυμάτων βίας και στην καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων. Επίσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως διαχειριστής της δωρεάς του Ιδρύματος Goldman Sachs Gives υποστηρίζει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην καταπολέμηση της – κατακόρυφα αυξημένης εν μέσω πανδημίας – ενδοοικογενειακής βίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΛΙΖΑ και το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ.

Credits Video: Ελευθερία Ντεκώ , Γιάννης Σιέμος «Eleftheria Deko & Associates Lighting Design»

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων – Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!