ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κα Βίκυ Λοΐζου συναντήθηκε, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού, προκειμένου να συζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για την επαναχωροθέτηση της μαρίνας στα Λαζαρέττα, ένα βήμα απαραίτητο για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ.

Παράλληλα και σε συνέχεια προηγούμενων τηλεφωνικών επαφών, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού «Ψηφιακοί Νομάδες» (“Digital Nomads”), η οποία πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά στην Ερμούπολη, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι «Ψηφιακοί Νομάδες» αφορούν σε επισκέπτες που διαμένουν τον χειμώνα στα νησιά ή σε άλλους προορισμούς και δουλεύουν εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή τους. Αποτελεί μια σύγχρονη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, που στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απαιτεί τη συνεργασία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν.

Ο κ. Λειβαδάρας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιλογή της Ερμούπολης μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις που θα υποδεχθούν τους Ψηφιακούς Νομάδες, επεσήμανε τα οφέλη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς θα τονώσει τον off-season τουρισμό και θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού μας, ειδικά μετά από τις επιπτώσεις των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ