Ικανοποίηση Ζέρβα για την επιστροφή της “επίσημης αγαπημένης” των φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή της “επίσημης αγαπημένης” των Ελλήνων φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη, 34 χρόνια μετά από την τελευταία εμφάνισή της σε επίσημο αγώνα στην πόλη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον επικείμενο αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στις 28 Νοεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.
Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, για την επιτυχία αυτή καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως, ασφαλώς, και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του νέου Προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου. “Η ‘επίσημη αγαπημένη’ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που αγαπάει, που γέννησε το μπάσκετ και η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει και πάλι πρωτεύουσα του μπάσκετ”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μαραθώνιοι με ανταποδοτικά οφέλη
Ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στον μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο, που διεξήχθησαν χτες στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι “η πόλη επιτέλους γιόρτασε δρομικούς αγώνες και για κάποιες ώρες αντί για αυτοκίνητα είχε χιλιάδες κόσμου να χαίρεται τον δημόσιο χώρο”.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί η πόλη. Για αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με όσα είπε, επιλέχθηκε μαζί με όλους τους εταίρους της προσπάθειας και οι δύο αγώνες να διεξαχθούν Κυριακή. “Αν κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν, τους οφείλουμε -τους οφείλω κι εγώ προσωπικά- μια συγγνώμη. Πραγματικά, όμως, πρέπει να συνηθίσουμε κάποιες μέρες, κάποιες ώρες του χρόνου η πόλη να αποδίδεται στους δρομείς, στους ποδηλάτες, σε όσους θέλουν να τη ζήσουν και όχι μόνο στα αυτοκίνητα”.
Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η φετινή διοργάνωση είχε κι έναν χαρακτήρα ανταπόδοσης προς την πόλη, αφού μέρος των χορηγιών διατέθηκε για την ανάπλαση και την αναβάθμιση έξι γηπέδων στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,816FansLike
850FollowersFollow
164FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!