Εκλογή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)

Στην Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) της Διαβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union – IPU) εξελέγη τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 η βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων ο οποίος  εδρεύει στη Γενεύη τη Ελβετίας. Ιδρύθηκε το 1889 και σήμερα αριθμεί 179 χώρες-μέλη και 13 συνδεδεμένα μέλη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ως εκπρόσωπος της γεωπολιτικής ομάδας 12plus, η οποία περιλαμβάνει βουλευτές από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Σημειώνεται ότι από το 2019 η κυρία Κεφαλογιάννη έχει τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην IPU.

Σκοπός της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και η εδραίωση των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Ένωση παρακολουθεί θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1890 και συμμετέχει στις εργασίες της με πενταμελή διακομματική αντιπροσωπεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) επιβλέπει θέματα διοίκησης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και κάνει εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο (Governing Council) για διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων από εθνικά κοινοβούλια ή περιφερειακές κοινοβουλευτικές συνελεύσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά και αιτήσεων των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Μεταξύ άλλων, προτείνει επίσης το ετήσιο πρόγραμμα εργασιών και τον προϋπολογισμό της IPU.

Στην εισήγησή της κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι σε μία περίοδο πιεστικών προκλήσεων παγκόσμιας κλίμακας όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και η μετάβαση στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη,  ο ρόλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί να γίνει ακόμα πιο χρήσιμος. Διαβεβαίωσε επίσης τα μέλη της γεωπολιτικής ομάδας 12plus, ότι πρόθεσή της είναι να υπηρετήσει τους στόχους της Ένωσης με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο. 

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,816FansLike
850FollowersFollow
164FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!