Αυθεντικότητα και γαστρονομία, τα «όπλα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 36η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia

Η φετινή PHILOXENIA, μετά από την επιβεβλημένη παύση λόγω του κορωνοιού, επανέκαμψε δυναμικά με σκοπό την ανασύσταση του τουριστικού προϊόντος και την αποκόμιση των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την επιμήκυνση της περιόδου στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Επιχειρηματίες του τουρισμού, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούσαν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση, συνέθεσαν το προφίλ μιας έκθεσης, η οποία 36 χρόνια τώρα, αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Η δυναμική της φετινής PHILOXENIA αποτυπώθηκε και μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και το κορυφαίο για την αξιοπιστία του, Hosted Buyers Ρrogram.

Στην 36η PHILOXENIA η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο 75τμ είχε εντυπωσιακή παρουσία με το σύνολο των προορισμών της, εστιάζοντας στη δυνατότητα συνδεσιμότητας τους και τα ποιοτικά, γαστρονομικά θεσσαλικά προϊόντα.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «στοχεύσαμε φέτος στην παρουσίαση του ποιοτικού θεματικού τουρισμού στη Θεσσαλία, με σύγχρονα μέσα και νέο οπτικοακουστικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του τουριστικού lockdown δεν αδρανήσαμε ούτε μια μέρα. Προγραμματίσαμε, σχεδιάσαμε, αναδιαμορφώσαμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προχωρήσαμε σε παραγωγή νέου οπτικοακουστικό υλικό που να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και τα δεδομένα της αγοράς».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, σημειώνει: «Προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το σύνολο των προορισμών μας, με έμφαση στην ανάπτυξη των ποιοτικών θεματικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα και μοναδικότητα των προορισμών της Θεσσαλίας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 50 συναντήσεις Β2Β με hosted byers από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, στο χώρο μας, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει τις δράσεις της και ολοκληρώνει το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2022».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ