Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του ΚΘΒΕ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του ΚΘΒΕ

Την ικανοποίηση και τη χαρά του που επιτέλους μπορούμε να ξαναπάμε θέατρο και να δούμε παραστάσεις, δια ζώσης, εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης κατά την είσοδό του στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού συνομίλησε, λίγο πριν την έναρξη, με την Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΘΒΕ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου και τον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Νίκο Νικολάου και είπε ότι σύντομα θα παρακολουθήσει και άλλες παραστάσεις έργων του Κρατικού Θεάτρου.

Στο τέλος της παράστασης ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης συνεχάρη τους ηθοποιούς και συντελεστές δηλώνοντας ενθουσιασμένος με την αρτιότητα που είχε η παράσταση και μίλησαν για αρκετή ώρα για το ιδιαίτερο θέμα που πραγματεύεται το έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα το οποίο κρατάει σε εγρήγορση τους θεατές.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου «Ο Πουπουλένιος», σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου παρουσιάζεται έως τις 14 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών.

Το έργο

Γραμμένο, το θεατρικό έργο, το 2003 απ’ το «ατίθασο παιδί» του βρετανικού θεάτρου, «ο Πουπουλένιος», είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας κι ο νοητικά στερημένος αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Ένας λαβύρινθος αφηγήσεων, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση, παρόν και παρελθόν συγχέονται σ΄ ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα. Το έργο που έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο Drama Desk Award, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.

*Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία/ Σκηνικά- Κοστούμια: Μαίρη Ανδρέου

Μουσική: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Βίντεο: Αθηνά Σωτήρογλου, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη

Βοηθός σκηνοθέτη/Επιμέλεια κίνησης: Ευανθία Σωφρονίδου

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης

Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Διανομή

Τουπόλσκι Σπύρος Σαραφιανός

Κατούριαν Γιάννης Τσεμπερλίδης

Άριελ Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Μίσαλ Χρίστος Στυλιανού

Φιγκυραν

Πράσινο Κοριτσάκι Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη

Πληροφορίες

Φουαγιέ ΕΜΣ

Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά. Δεν υπάρχει διάλλειμα.

Προπώληση: www.ntng.gr | VIVA.GR | 11876 |WIND

Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου:

Δευτέρα – Παρασκευή (08:30-21:30)

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:

Δευτέρα- Παρασκευή (11:00-19:00)

Γενική είσοδος: 10€

Φοιτητικό/ Άτομα άνω των 65 ετών: 8€

Ομαδικό εισιτήριο (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων): 7€. Απαραίτητη η προαγορά των εισιτηρίων, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (Δευτέρα- Παρασκευή, πρωινές ώρες τηλ.: 2315200012).

Άνεργοι και Μέλη Συλ. Υπαλ. Πολ. Β.Ε.: 5€

ΑΜΕΑ: Δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας.

Ατέλειες: Δωρεάν 10 θέσεις ανά παράσταση με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά

Πληροφορίες: 2315 200200, www.ntng.gr

*Οι σκηνές του ΚΘΒΕ λειτουργούν ως covid free χώροι για θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Για την είσοδό σας στην παράσταση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). H προσέλευση ανήλικων (από 12 και άνω) προϋποθέτει την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ανηλίκων (από 4 έως 11 ετών) αρνητικού self test με ισχύ 24 ωρών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης Ευαγγελία Καρυοφύλλη, Γρηγόρη Παπαδόπουλο, Χρίστο Στυλιανού, Γιάννη Τσεμπερλίδη, Σπύρο Σαραφιανό, την Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, την  Μαίρη Ανδρέου, που υπογράφει την σκηνοθεσία της παράστασης και τον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή Νίκο Νικολάου.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης συνομιλεί με τους ηθοποιούς της παράστασης Γρηγόρη Παπαδόπουλο, Χρίστο Στυλιανού, Γιάννη Τσεμπερλίδη και Σπύρο Σαραφιανό.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μαζί με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου και τον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή Νίκο Νικολάου.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ