Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον Εξοχ. κ. Joe Biden, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και λόγω του γεγονότος ότι τους δύο ηγέτες συνδέει μία μακροχρόνια προσωπική φιλία. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινή ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη εν όψει και της προσεχούς συναντήσεως COP26 στη Γλασκώβη, αλλά και η θλιβερή εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο και η ευθύνη των πλουσιοτέρων χωρών για την εξασφάλιση των αναγκαίων εμβολίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την άδικη παύση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη ότι η επαναλειτουργία της εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την Αμερικανική Κυβέρνηση.

Ακόμη, ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του στη Ρώμη και τη συνάντηση που θα έχει με την Α. Αγιότητα τον Πάπα, του οποίου εξήρε την στοργή για τους ενδεείς και εμπερίστατους λαούς και το ζωηρό ενδιαφέρον του για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, επαίνεσε δε τη φιλία και την συνεργασία Πάπα Φραγκίσκου και Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ο Πρόεδρος Biden δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τριακοστή επέτειο της Πατριαρχίας του.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,816FansLike
850FollowersFollow
164FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!