ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.10.2021

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο και ακολούθως στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

 Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ