Καλές πρακτικές του δήμου «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη… ♦ Εντυπωσιασμένοι οι εκπαιδευτικοί τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Επίσκεψη και συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στο πλαίσιο του Erasmus+ με οικοδεσπότη το 4ο Δημ. Σχολείο Πεύκων

Καλές πρακτικές του δήμου «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη…

♦ Εντυπωσιασμένοι οι εκπαιδευτικοί τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Επίσκεψη και συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στο πλαίσιο του Erasmus+ με οικοδεσπότη το 4ο Δημ. Σχολείο Πεύκων

Σε χώρες της Ευρώπης «ταξιδεύουν» από χθες τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, για τις οποίες οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί, που επισκέφθηκαν τον δήμο, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι κάνοντας λόγο για «καταπληκτικές καλές πρακτικές».

Οι συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Πεύκων και την εκπαιδευτικό Ειρήνη Μπούρα, συναντήθηκαν χθες με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και το 4ο Δημ. Σχολείο Πεύκων, και το οποίο φιλοξενεί αυτές τις ημέρες την ευρωπαϊκή αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών.

Κατά τη «φιλική και άκρως ουσιαστική» -όπως την χαρακτήρισαν-συνάντησή τους με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, και η οποία έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Αλεξάνδρας Τερζίδου (Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης) και Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη (Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης), οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος, δηλώνοντας στο τέλος ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από αυτά. «Είναι καταπληκτικό! Δεν φανταζόμασταν ότι είναι δυνατόν τόσες χιλιάδες παιδιά να συμμετέχουν και να παρακολουθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες κλασικής μουσικής», ήταν το σχόλιο εκπαιδευτικού κατά την ενημέρωσή τους για τα προγράμματα της θεατρικής και μουσικής παιδείας και αγωγής, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και την ΚΟΘ αντίστοιχα, καθώς κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στις χώρες τους.

Εντυπωσιασμένοι, επίσης, δήλωσαν για το πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία του δήμου, στο πλαίσιο του οποίου το κάθε σχολείο ανεβάζει τη δική του θεατρική παράσταση, υπό την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων, με τα έξοδα να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον δήμο.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν, επίσης, επί πολλή ώρα, απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας και τη σχέση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να τονίζει την ανάγκη για μια «κοινή μίνιμουμ ευρωπαϊκή πολιτική στα θέματα της εκπαίδευσης, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς (άμυνα, υγεία, περιβάλλον, κ.λπ.)».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ