Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη. Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

Τη λειτουργία κινητής μονάδας εμβολιασμού, την Τρίτη 26η Οκτωβρίου, ανήμερα του γιορτής του πολιούχου, προανήγγειλε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η 4η  Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και διοργανώνουν κοινή δράση εμβολιασμού των πολιτών έναντι του COVID 19, με την κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 4ης ΥΠΕ, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021. Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα βρίσκεται στη Νέα Παραλία, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, από τις 10.00 μέχρι τις 17.00. Παρέχεται με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να εμβολιαστούν έναντι του COVID-19, με ταχύτητα και ευκολία χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν Μονάδα Υγείας και να έχουν προγραμματισμένο ραντεβού.
Στη συνάντηση που προηγήθηκε, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου συζητήθηκε η πορεία  της πανδημίας στη χώρα και ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος και αναζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας του ΕΟΔΥ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα δημόσιας υγείας και πέραν της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με το πέρας της συνάντησης στις κοινές δηλώσεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε : «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο δημαρχείο τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έναν εξαιρετικό επιστήμονα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως αναλαμβάνει αυτή την τόσο δύσκολη θέση». «Η μόνη λύση που υπάρχει για τον κορωνοϊό είναι ο εμβολιασμός – πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, όλες οι ηλικίες, να δεχθούμε αυτό το τεράστιο δώρο της επιστήμης» επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε πως πέραν του εμβολιασμού είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας ως το πέρας τη πανδημίας. Κλείνοντας τόνισε ότι «η πόλη, η χώρα και ο κόσμος χρειάζεται την κανονικότητα».
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε : «Έρχομαι να επισκεφτώ τις υποδομές του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη και να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία με του δήμους και τις περιφέρειες θέματα δημόσιας υγείας». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών καθώς «το εμβόλιο δεν είναι νέο, είναι αποτελεσματικό και είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βγούμε από την πανδημία». Αναγνώρισε πως υπάρχει μία πίεση στα νοσοκομεία όμως επισήμανε πως η αναλογία κρουσμάτων και νοσηλειών είναι καλύτερη συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ