Κατερίνα Σακελλαροπούλου “Σύμβολο του πνευματικού φωτός, η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μεταφέρει το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αρχαία Ολυμπία, 18 Οκτωβρίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΙV Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αμέσως μετά την τελετή, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τελετή αφής της Oλυμπιακής Φλόγας στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας μας γεμίζει δέος και περηφάνια.

Σύμβολο του πνευματικού φωτός, η Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκινώντας το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μεταφέρει το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τη σταθερή στήριξη της ολυμπιακής ιδέας, ώστε το ολυμπιακό κίνημα να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού».

Previous articleΚατερίνα Σακελλαροπούλου: “Όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αλλά κυρίως όσοι μετέχουν στις συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, γίνονται πρωτίστως “προσκυνητές της ιστορίας”, για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Πιερ ντε Κουμπερτέν. Αλλά ταυτόχρονα, τιμώντας την ιστορία, κάτω από το μοναδικό φως αυτού του τόπου “με το οποίο δεν συγκρίνεται τίποτε εκτός από τον ίδιο τον νου”, όπως έγραψε ένας ποιητής, χαράσσουν με αισιοδοξία το μέλλον” “Ολυμπιακή Εκεχειρία, δεν αποτελεί μονάχα επιβεβαίωση των αρετών του αρχαίου ελληνικού κόσμου και πολιτισμού. Συνιστά και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές…Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι, το περιεχόμενο αυτής της διακήρυξης (Εκεχειρίας), με τη βοήθεια του Ο.Η.Ε, να γίνει κάποτε και πράξη σε παγκόσμιο επίπεδο”
Next articleΣε νέα εποχή μπαίνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία με τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,816FansLike
850FollowersFollow
164FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!