Στ. Καλαφάτης: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού. Ψηφιακό HUBη Θεσσαλονίκη»

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στα Parapolitika 90.1 FMκαι στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας μας τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο είναι στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και δίνει άμεσα αποτελέσματα. Αλλάζει το τοπίο. Αλλάζει η χώρα μας. Και αυτό αφορά και στη Μακεδονία, τη Θράκη, και τη Θεσσαλονίκη η οποία γίνεται ουσιαστικά ένα ψηφιακό HUB με επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες όπως η Pfizer, η Deloitte, η Cisco κ.α.», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας  Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης,  στα Parapolitika 90.1 FM και στην εκπομπή “Μπρα ντε φερ” με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Και πρόσθεσε: «Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη η έκθεση νέων τεχνολογιών Beyond 4.0. Ήταν μια έξυπνη κίνηση της ΚΕΔΕ και της διοίκησης της ΔΕΘ να διεξαχθεί τις ίδιες μέρες με το συνέδριο της ΚΕΔΕ ώστε οι δήμαρχοι που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισηγήσεις και σεμινάρια από εταιρείες νέων τεχνολογιών. Βλέπω τελευταία, πολλούς νέους ανθρώπους με ταλέντο οι οποίοι επαναπατρίζονται στην πόλη τους, με καλές προοπτικές εργασίας. Το brain gain γίνεται πραγματικότητα. Και είναι πολύ ενθαρρυντικό. Το ψηφιακό μέλλον ανοίγει τις πόρτες για όλους».

Για το Μετρό

«Το Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης», επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και εξήγησε: «Ένας λόγος που είναι κουρασμένος και απογοητευμένος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι διότι ένιωσε ότι κάποιοι τον κορόιδευαν. Έγιναν κινήσεις που υποβάθμισαν τη νοημοσύνη του Θεσσαλονικιού και τον πρόσβαλαν βαθιά. Τώρα, προχωράμε μπροστά. Άλλο να υπάρχουν αρρυθμίες, δυστοκίες ή γραφειοκρατία από ενστάσεις και άλλο να υπάρχει η βούληση να κοροϊδέψεις παρουσιάζοντας μια μακέτα. Το μετρό, μεταφορικά, έχει μπει στις ράγες. Πολύ σύντομα θα μπει και κυριολεκτικά.Τα χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν είναι απολύτως εφικτά και ρεαλιστικά. Μάλιστα, μπαίνει το νερό στ΄αυλάκι και για την επέκτασή του στα δυτικά προάστια. Θυμίζω, ότι ο Πρωθυπουργός έχει κάνει ανακοίνωση και για την επέκτασή του στη δυτική Θεσσαλονίκη».

Για την πανδημία και το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι«υπάρχει ένα ζήτημα παραπληροφόρησης. Αναφέρομαι σε κέντρα που καταφέρνουν και περνούν πολλές φορές κάτω απ΄τα ραντάρ, δεν εντοπίζονται εύκολα και επηρεάζουν ανθρώπους οι οποίοι είτε είναι ανενημέρωτοι, είτε φοβισμένοι, είτε έχουν κάποιες ιδεοληψίες. Εκεί είναι ευεπίφορο το έδαφος να δεχθούν αυτά τα “παράσιτα” και την παραπληροφόρηση. Ήμουν πρόσφατα στα Γρεβενά, ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, και πιο πριν στη Δράμα, όπου κάνει έναν συγκινητικό αγώνα ο Μητροπολίτης Δράμας, υπέρ του εμβολιασμού. Αυτό που κάνουμε και το κάνουμε ήδη, είναι να επικεντρώσουμε στις γειτονιές και βέβαια, η επιστημονική κοινότητα να μπει μπροστά».

Για τον επαναπατρισμό επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας από τα Βαλκάνια, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «στο Balkan Forum που διοργάνωσε ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, φάνηκε τόσο από επιχειρηματικούς όσο και επιστημονικούς φορείς το ενδιαφέρον επιστροφής στη χώρα μας. Πέρα από το πατριωτικό καθήκον που όλοι έχουν, τώρα υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο, δηλ. οι φοροελαφρύνσεις, οι φορολογικές απαλλαγές, και άλλες δυνατότητες που δίνονται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μένουν στον τόπο τους».   ​

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ