Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε σήμερα τις πυρόπληκτες και πλέον πλημμυροπαθείς περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Άγ. Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού στην Εύβοια. Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή βόρ. τομέα Αθηνών Κώστα Ζαχαριάδη, τον βουλευτή Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών και επίσης βουλευτή Ευβοίας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, καθώς και αντιπροσωπεία της νομαρχιακής επιτροπής Ευβοίας του κόμματος, συναντήθηκε με τους δημάρχους και κατοίκους των περιοχών και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αποκαρδιωτικές εικόνες από τις πληγείσες περιοχές, εικόνες που αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά με τον χειρότερο τρόπο την πλήρη κυβερνητική ανεπάρκεια. Τόνισαν πως οι σημερινές καταστροφές ήταν προδιαγεγραμμένες, από τη στιγμή που δυο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ξεκινήσει κανένα απολύτως αντιπλημμυρικό έργο, ενώ παράλληλα επικρατεί ένα επιτελικό χάος ανοργανωσιάς και κατανομής αρμοδιοτήτων, που έχει εγκαταλείψει τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας έρμαια στις διαθέσεις των φυσικών φαινομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους πληττόμενους πολίτες και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να σοβαρευτεί και να προχωρήσει άμεσα, με τάχιστες διαδικασίες στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με μελέτες και έργα που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, εν όψει μάλιστα του δύσκολου χειμώνα. Δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις της βόρειας Εύβοιας κινδυνεύουν από παρόμοιες καταστροφές και η κυβερνητική ανικανότητα απειλεί πλέον ευθέως την επιβίωση της περιοχής.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ