Ο Μαραθώνιος της Μαρίας από τον easy 97,2

Μια όμορφη πρωτοβουλία της Μαρίας Κωνσταντάκη και του Στάθη Χριστοφορίδη, που αγκάλιασε ο Ραδιοσταθμός Easy 97.2 του Ομίλου Αντένα, μας άνοιξε ένα πλατύ παράθυρο στην επικοινωνία με όλους εσάς.

Η Μαρία θα περπατήσει από την Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο μέχρι την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.  Για πέντε μέρες, από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2021,  θα περπατάει 42 χλμ την ημέρα, με τη Φλόγα στην καρδιά αλλά και στα πόδια της. Συνολικά 210χλμ.

Στόχος, να προβάλει τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

Στόχος, να φωτίσει τον σκληρό Μαραθώνιο που καλείται κάθε οικογένεια της Φλόγας να διανύσει για να κερδίσει τη ζωή και την υγεία του παιδιού της, γιατί όταν ένα παιδί νοσεί από καρκίνο, νοσεί όλη η οικογένεια.

Η διάγνωση έρχεται ξαφνικά. Το παιδί μας έχει καρκίνο!  Ένα τηλέφωνο, ένα τυχαίο γεγονός, μια επίσκεψη ρουτίνας στον παιδίατρό μας, μας φέρνει από τη μια στιγμή στην άλλη μπροστά στον καρκίνο της ψυχής και της καρδιάς μας. Μετά από τη στιγμή αυτή, όλες οι επόμενες στιγμές ανήκουν σε άλλη σφαίρα και οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι για μας καταιγιστικές. 

Εκεί ακριβώς έρχεται η Φλόγα. Εκεί ακριβώς ο κάθε γονιός βρίσκει μια Φλόγα που ταιριάζει στην οικογένεια του και την αξιοπρέπεια της. Βρίσκει ενδιαφέρον και αγάπη και όχι «φιλανθρωπία» και «ελεημοσύνη». Βρίσκει εκτός από την όποια υλική βοήθεια, σεβασμό και συμμετοχή  και νοιώθει μέρος ενός συνόλου.

Τυχαία, ο δρόμος της Μαρίας, συμπίπτει με τα 19α γενέθλια του πρώτου ξενώνα της Φλόγας.  21 Οκτωβρίου 2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί στον πρώτο ξενώνα της Φλόγας.

Βοηθήστε μας να κάνουμε την παρουσία μας δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη πιο αποτελεσματική.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε:

  • Με μια κλήση ή ένα μήνυμα στο 19813
  • Με μία κατάθεση στους λογαριασμούς μας
  • Με μια επίσκεψη στο Eshop της Φλόγας
  • Με μια αιμοδοσία (Εθελοντές Αιμοδότες Φλόγας)

Η ΦΛΟΓΑ

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί πάνω από 3.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Με συνέπεια και ευθύνη, συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Σήμερα, η Φλόγα έχει καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. www.floga.org.gr

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ