Βράβευση του 112 στα IMPACT BITE Awards 2021

 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 η δέκατη επετειακή τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2021. Στην τελετή βραβεύτηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν το 2020.

   Gold βραβείο απονεμήθηκε για την αναβάθμιση του 112 στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

   Σήμερα, ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει με το 112 όχι μόνο με τηλεφωνική κλήση, αλλά και με άλλα μέσα, όπως SMS και κλήσεις eCall, αλλά και μέσω της εφαρμογής gov.gr. Η θέση του καλούντος εντοπίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, ώστε οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή) να φτάνουν ταχύτερα σε όποιον χρειάζεται επείγουσα βοήθεια.

   Επιπλέον, το 112 έχει αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις έκτακτες ανάγκες. Χάρη στο 112, ο πολίτης μπορεί σήμερα να λαμβάνει προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά του, καθώς και οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Από την επιχειρησιακή ενεργοποίησή της την 1η Ιανουαρίου 2020, η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί 185 φορές έως σήμερα, για την προειδοποίηση πολιτών σε περιπτώσεις δασικών και αστικών πυρκαγιών, σεισμών, τσουνάμι, μεσογειακού κυκλώνα, καθώς και λήψης μέτρων δημόσιας υγείας για την προστασία από τον COVID-19.

   Το βραβείο παρέλαβαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Μάριος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Καθηγητής Δημήτρης Ασκούνης, και η υπεύθυνη στρατηγικής του έργου, κα Ελένη Δέδε.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ