ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ AREZUKABULI

22.09.2021

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την Arezu Kabuli, δωδεκάχρονη πρόσφυγα από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού την συνεχάρη, είπε ότι το χαρισματικό αυτό παιδί αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα τόσο για την Πολιτεία όσο για όλους όσους είναι σε δύσκολη θέση. «Μπορούν να δουν ότι υπάρχει φως. H γλώσσα και η παιδεία είναι ο δρόμος για την ένταξη, για την ενσωμάτωση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι μεγάλη συμβολή στην εξέλιξη της Arezu είχε και η οικογένειά της, και ιδιαίτερα η μητέρα της, που της εμφύσησε την αγάπη για τη γνώση.

Η Arezu από την πλευρά της αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στη χώρα μας, αφού δεν γνώριζε ελληνικά. Τις ξεπέρασε όμως πολύ γρήγορα έχοντας σημαντική βοήθεια από τους δασκάλους της, όπως τόνισε η ίδια.

«Όταν μια πόρτα είναι κλειστή πρέπει να την ανοίξουμε μαζί, όπως το έκαναν οι γονείς μου, στη συνέχεια οι δάσκαλοί μου και μετά οι Έλληνες, έτσι ώστε η πόρτα άνοιξε και για μένα» συμπλήρωσε, και δηλώνει έτοιμη να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και καινούργιους τόπους.

Την Arezu συνόδευαν οι γονείς της και η μικρή της αδερφή, καθώς και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ