Κλιματική κρίση: Μονόδρομος η υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και του Σχεδίου «Fit for 55»-Άρθρο της Ζέφη Δημαδάμα

Ο «Μετασχηματισμός του Κόσμου μας», όπως ονομάστηκε από τον Ο.Η.Ε., η Agenda 2030 οραματίζεται ένα κόσμο με οικονομική ευημερία, χωρίς πείνα και ασθένειες, με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, χωρίς ανισότητες και σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Οι 17 Στόχοι του Ο.Η.Ε. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελούν ένα στρατηγικό σχέδιο που θέτει τον άνθρωπο και την ευημερία του μαζί με το περιβάλλον στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης και διακυβέρνησης. 

Ωστόσο, η δυσκολία του εγχειρήματος αποτυπώνεται στη δήλωση του πρώτου αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, όταν παρουσίασε το πακέτο «Fit for 55» για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030, λέγοντας απερίφραστα ότι «θα είναι αιματηρή».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ