Συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον Γενικό Διευθυντή Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Mario Nava

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Yπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mario Nava. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επισκόπηση της συνεργασίας του Υπουργείου με την DG REFORM και η εξέταση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του νέου κύκλου αιτήσεων τεχνικής βοήθειας (TSI – 2022).

«Θέλουμε να είμαστε μια κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων, αξιοποιώντας τις  καλές ευρωπαϊκές πρακτικές», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηδάκης. Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που έχουν προκύψει από την μακροχρόνια συνεργασία της DG REFORM με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας πάνω από 15 προγράμματα τεχνικής βοήθειας έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, σε τομείς όπως είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας, η μεταρρύθμιση της επικουρικής και επαγγελματικής ασφάλισης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

«O  Μηχανισμός Τεχνικής Βοήθειας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τα κράτη-μέλη να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξουμε την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας»,  σημείωσε από την πλευρά του κ. Nava. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις 13 προτάσεις στους τομείς προτεραιότητας που έχει προσδιορίσει η Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων για το νέο κύκλο τεχνικής βοήθειας (πράσινη μετάβαση, ψηφιακές δράσεις, ένταξη οπτικής του φύλου στις δημόσιες πολιτικές, εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά κλπ.).

Σημειώνεται ότι η DG REFORM βοηθά τα κράτη-μέλη της ΕΕ στον σχεδιασμό και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, παρέχοντας εξατομικευμένη τεχνική βοήθεια κυρίως μέσω του μηχανισμού τεχνικής υποστήριξης (TSI).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παυλίνα Καρασιώτου, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η διοικητής του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου και ο υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ