Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ερευνητική ομάδα της ΕΑΓΜΕ με αντικείμενο τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε πυρόπληκτες περιοχές

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληγείσες περιοχές»

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν, άμεσα, οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές, (χαρτογράφηση των κινδύνων, δυνατότητες άμεσης επέμβασης, κ.α.), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με κλιμάκιο της Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.).

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις αυτοψίες που έγιναν από την ερευνητική ομάδα σε Βαρυμπόμπη, Τατόι και Κρυονέρι και ανταλλάχθηκαν απόψεις με τα στελέχη τις Περιφέρειας, για τους τρόπους και τις δυνατότητες παρέμβασης στον Ορεινό όγκο. Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη της ΕΑΓΜΕ αναμένεται να παραδώσουν αντίστοιχο υπόμνημα και για τις πυρόπληκτες περιοχές Βιλίων και Μαραθώνα και να βρεθούν με στελέχη της Περιφέρειας για από κοινού αυτοψίες. Οι εκπρόσωποί της επιστημονικής ομάδας της ΕΑΓΜΕ διατύπωσαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν την Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα από έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα της ΕΑΓΜΕ και επισήμανε ότι αναμένει συνολικά την καταγραφή και τις διαπιστώσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να παρουσιαστούν τα στοιχεία και οι δυνατότητες παρέμβασης στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Συνεργαζόμαστε στενά με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληγείσες περιοχές. Δυστυχώς έργα υποδομών που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες δεν έχουν γίνει. Οι παρεμβάσεις μας στην παρούσα φάση στοχεύουν στην ενίσχυση της πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας και στην αποτελεσματική παρέμβαση όπου κρίνεται αναγκαίο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και υλοποίησης δράσεων μείωσης του κινδύνου των καταστροφών, αλλά και σχεδιασμού κανόνων ενημέρωσης των πολιτών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ, Α. Τσώκος, ο Διευθυντής Υδρογεωλογίας Π. Σαμπατακάκης, ο Δρ. Γεωλόγος Χαρτογράφος Χ. Γεωργίου, η Δρ. Γεωλόγος Μ. Στεφούλη, ο Δρ. Γεωλογίας Σ. Σμπόρας.

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,816FansLike
850FollowersFollow
164FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!