EKO Ράλλυ Ακρόπολις και οδική ασφάλεια

Με αφετηρία την Κρήτη, αρχίζει ένα δεκαήμερο πρόγραμμα προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Με την προσοχή των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- να είναι στραμμένη στην Ελλάδα λόγω του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (9-12 Σεπτεμβρίου), στο δεκαήμερο που ακολουθεί έως την έναρξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με θέμα την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.

Πρώτη στην κούρσα διάδοσης μηνυμάτων οδικής ασφάλειας μπαίνει η Κρήτη, την οποία στις 3-4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το «καραβάνι» κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «Road Safety ΕΚΟ Acropolis Rally», αποτελούμενο από οχήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (ΕΟ ΦΙΛΠΑ).

Με τον εντυπωσιακό στόλο οχημάτων και σε συνεργασία με τους Δήμους, την ΕΛ.ΑΣ. και τοπικούς φορείς, θα διοργανωθούν σχετικές εκδηλώσεις, μεταφέροντας μηνύματα οδικής ασφάλειας σε:

• Χανιά 

• Ρέθυμνο 

• Σπήλι 

• Αγία Γαλήνη 

• Κόκκινο Πύργο 

• Μοίρες

• Καλαμάκι

• Μάταλα

• Αρχάνες, 

πριν το «καραβάνι Road Safety» καταλήξει, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί, με τη συμμετοχή των αρμόδιων τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία.

Τη σκυτάλη, κατόπιν, θα πάρει η Αθήνα την παραμονή της έναρξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου στο περιστύλιο του Ζαππείου θα διενεργηθεί ανάλογη δοκιμή (crash test), παρουσία του προέδρου της FIA, Jean Todt. 

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας επικοινωνεί καλές πρακτικές με πρωταγωνιστές διάσημους αθλητές. Βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.

Οι δράσεις “Road Safety”, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με σκοπό να αναδειχθεί και το κοινωνικό «πρόσωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παράλληλα με το αγωνιστικό και το τεχνολογικό.

«Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης και της πολιτικής μας», δηλώνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τονίζει πως «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του, έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί, ότι συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε τα μηνύματα για τη ζωτική οδική ασφάλεια και συμπεριφορά».

Για να δείτε το πρόγραμμα των δράσεων, πατήστε εδώ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ