34.7 C
Athens
Monday, September 20, 2021
Header

Από τη Μητρόπολη Αθηνών ξεκίνησε το ταξίδι της 19ης λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Γ. Πατούλης: «Η Φλόγα της Αγάπης αποτελεί ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία είναι δώρο ζωής, πράξη προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης»

Με το καθιερωμένο τελετουργικό της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε και επίσημα από τη Μητρόπολη Αθηνών χθες το βράδυ η 19η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) με στόχο να στείλει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος και της δωρεάς οργάνων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας, αφού αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό της λαμπαδηδρομίας τονίζοντας ότι αποτελεί «Φλόγα της Αγάπης και ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης και ενίσχυσής του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας» και επισήμανε ότι τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η Περιφέρεια Αττικής με σύμμαχο την ΠΟΣΕΑ, τους δημάρχους, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, κατάφεραν να συμβάλουν στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι πρόσφεραν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστικά, ο Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά. Με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε συμβάλαμε στη σημαντική ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος το οποίο έσωσε τη ζωή των συνανθρώπων μας. Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ο άνθρωπος νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής, πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης. Εύχομαι η φλόγα που θα ταξιδέψει σε πολλά σημεία της Ελλάδας να αποτελέσει την αφορμή ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπας κατά την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και όλους τος φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης για την ουσιαστική συμβολή τους. όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης συνέβαλε αποφασιστικά και αυτή τα χρονιά στην εξασφάλιση δεκάδων χιλιάδων φιαλών αίματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι για άλλη μια φορά απέδειξαν στην πράξη την ευαισθησία τους απέναντι στο συνάνθρωπο.

Ο Αγιασμός και το Εθιμοτυπικό Τελετουργικό πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου

Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου. Μετά το άναμμα του βωμού η Φλόγα παραδόθηκε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, το Διοικητή του Γ.Ν.

Κέρκυρας «Αγ. Ειρήνη» και Πρόεδρου του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Στην τελετή αφής χαιρετισμό απεύθυναν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού εκ μέρους του Πρόεδρου της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, εκπρόσωποι κομμάτων ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Dr Αντώνιος Αυγερινός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” Δρ. Μιχάλης Χριστάκης, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού “HELP HELLASΚορίνα Λιούτα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Γιώργος Σβάρνας, ο Γραμματέας της Λέσχης HARLEY DAVIDSON κ. Λεόντιος Λεοντάδης, ηΑντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (E.KE.A.), Γιαννούλη Σταυρούλα, κ.α..

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,818FansLike
850FollowersFollow
150FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!