Δήμος Λαρισαίων – Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά

  • Το Φθινόπωρο η έναρξη των έργων
  • Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε στο δρόμο των αλλαγών με τη στήριξη των συμπολιτών

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει από το Δήμο Λαρισαίων, το Φθινόπωρο, το έργο της ανακατασκευής των οδών Νικηταρά, Αυξεντίου και τμημάτων των οδών Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου και Βενιζέλου.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου της τεχνικης εταιρείας «Solis A.E» κ. Στ. Λιάπη. Πρόκειται για ακόμα ένα νέο έργο που εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) το οποίο χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ περίπου, από το «Πράσινο Ταμείο» μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020» και από πόρους του Δήμου Λαρισαίων με ποσό 1.6 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Νικηταρά ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος, και τμημάτων των οδών Κύπρου (Αμαλίας-23ης Οκτωβρίου), 23ης Οκτωβρίου (Κύπρου-Λ .Κατσώνη), Αυξεντίου (Σεφέρη-Αιόλου), Βενιζέλου (Ολύμπου-Αμαλίας), 31ης Αυγούστου (Αμαλίας-Ογλ), Αμαλίας (Κύπρου-Βενιζέλου) και Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου) ώστε ο σηματοδοτούμενος κόμβος στη συμβολή των οδών Αμαλίας – Κύπρου – Νικηταρά – 23ης Οκτωβρίου – 28ης Οκτωβρίου να μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο.

Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών

για την πόλη, με τη στήριξη των Λαρισαίων

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε, με έντονο βηματισμό το μεγάλο και σημαντικό έργο με το οποίο η πόλη αλλάζει. Ακόμα και οι ιδιαίτερα δύσκολοι καιροί, λόγω πανδημίας και οικονομικών προβλημάτων, δεν σταμάτησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.

Υπογράψαμε, σήμερα τη σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στην οδό Ογλ, σε τμήματα της Βενιζέλου, της Κύπρου, της Αμαλίας, της 23ης Οκτωβρίου και κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή Κύπρου, Νικηταρά, 28ης Οκτωβρίου κ.α

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη. Οταν ξεκινήσει η κατασκευή του θα προκληθείσίγουρα αναστάτωση. Όπως και άλλες φορές, έτσι και τώρα, ζητώ την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών. Οι Λαρισαίοι, έχουν αντιληφθεί πλέον, ότι η Λάρισα σταθερά βαδίζει σε δρόμο μεγάλων αλλαγών που την ανεβάζουν επίπεδο. Αισθανόμασταν και αισθανόμαστε ότι έχουμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Λαρισαίων σ΄ αυτή τη τεράστια προσπάθεια. Αυτό αποτυπώνεται, πλέον και στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες γι’ αυτή τη στήριξη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων της»

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας και ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης ΤΥ Γ. Σκουμής.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ