Βαθιά ανησυχία Μπορέλ για ανακοινώσεις Ερντογάν – Τατάρ για Βαρώσια, απαράδεκτη μονομερής απόφαση, λέει


Βαθιά ανησυχία για τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ,  σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εκφράζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας πως “αποτελούν μια απαράδεκτη μονομερή απόφαση για αλλαγή του στάτους των Βαρωσίων”.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπορέλ αναφέρει πως “η ΕΕ συνεχίζει να καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα Βαρώσια, που πρέπει να τύχουν πλήρους σεβασμού – περιλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992)”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/07/2021 19:41 http://www.cna.org.cy/WebNews.aspx?a=c9856e7a4a9d401caff6a01ac5135e3e

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ