Γ. Πλακιωτάκης: Οι έλεγχοι από το Λιμενικό είναι πλήρεις και αποδίδουν

Στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων που πραγματοποιεί από την Παρασκευή το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή πριν από την επιβίβαση στα πλοία για τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος επτά».

«Πράγματι», δήλωσε ο κ Πλακιωτάκης «διαπιστώσαμε ελλείψεις στους ελέγχους στα πλοία και γι αυτό αποφασίσαμε να αναλάβει το Λιμενικό Σώμα τον έλεγχο πριν την επιβίβαση. Πλέον, αποδεδειγμένα, οι έλεγχοι είναι πλήρεις. Μόνο το τριήμερο, περίπου 2,500 δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία σε λιμάνια και πορθμεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, δεν θέλουμε να αναγκαζόμαστε να επιβάλλουμε πρόστιμα και να προβαίνουμε σε συλλήψεις. Ζητάμε τη συνεργασία των επιβατών διότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψουμε και την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους. Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης του κάθε ενός από εμάς. Γι αυτό ζητάμε οι επιβάτες να προσέρχονται 1,5 ώρα τουλάχιστον πριν την επιβίβασή τους, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να τηρούν τα μέτρα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με απόλυτη πληρότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα στη Μύκονο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε ότι «πάρθηκαν συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που ελπίζουμε θα αποδώσουν. Είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία από την απώλεια μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου».

Ο κ Πλακιωτάκης, κάλεσε για ακόμα μία φορά, όσους δεν το έχουν κάνει, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. “Το κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Το μεγάλο όπλο που έχουμε στη φαρέτρα μας είναι η αύξηση των εμβολιασμών».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ